Året der gik 2016


13 x Championat titler:


VETRAN CHAMPION, M&M Winter show

BEDST I RACE, M&M Winter show

BEDSTE 2 ÅRS, Jysk Plageskue i Egtved

BEDST I RACE, M&M For Fun

SENIOR REC. CHAMPION, M&M For Fun

SUPREME SHETLAND CHAMPION, Horsens dyrskue

SKUETS BEDSTE HINGST, Horsens dyrskue

BEDSTE SHETLANDS HINGST, Landsskuet

BEDSTE VETERAN, Hoppekåring Jylland

BEDST I RACE M&M Christmas show

1 ÅRS CHAMPION, M&M Christmas show

4 ÅRS CHAMPION, M&M Christmas show

BEST IN SHOW, M&M Christmas showOg endnu større.. Vi kan nu skrive5 x 10 taler !!


__________________________________


Som ovenstående championat titler giver udtryk for, så vil også år 2016 være et år vi vil huske for et år, hvor vores ponyer endnu engang har sat streg under, at vi er ved at have et meget høj bund niveau.

Kvalitet og fremadrettet avl vil være nøgleord, der kendetegner år 2016. Et år hvor vores eget avl for alvor har markeret, at vi er ved at have så gode ponyer, at det er de små justeringer der er i fokus.

År 2016 blev også året, som udløste hele 2 x 10 taler! 10 for type og 10 for bevægelse, hvilket vi er meget stolte af, da vores største mål med avlen er, at avle typefaste ponyer med en suveræn bevægelse.

10 talerne hænger aldrig på træerne, så vi tænker det er ganske okay at være stolte over at vi nu, med vores forholdsvise korte avler erfaring, kan skrive 5 x 10 taler bag os, hvor af de 3 x 10 taler er tilkommet til vores eget avl og de to sidste 10 taler til vores nøje udvalgte avlshopper.

År 2016 satte fokus på avlens resultater !


Selve show sæsonen blev skudt i gang til årets Mountain and Moorland Show. Med os havde vi vores 1 års hoppe, Vihrsgårdens Miss Mac Lovely – Lady. Divaen, som hun hedder i daglig tale, havde en fest dag så halen var i vejret hele dagen. Divaen fik fornemme 40 point og udtaget til finalen.

Ligeledes havde vi vores trofaste 21 årig veteran hoppe, Phoebe of Transy med. En hoppe der aldrig fejler… Hun indtog FLØJPLADSENmed 10-9-9-9-9 = 46 point!! Ind kom phoebe som altid flyvende og Phoebe løb den ene runde efter den anden, og tog ligeledes titlen som BEDST I RACEN og VETERAN CHAMPION på tværs af alle racer.


En dag der for alvor satte gang i show sæsonen!!


Ganske få weekender efter deltog vi til årets plageskue i Egtved. Denne gang skulle 2 års hoppen Kinkell Ella – Rose have sin debut i showringen.. Ella tog det hele rigtig fint, og indtogFLØJPLADSEN med 9-8-8-8-8 = 41 point og tildeling af ærespræmie. Ej, at forglemme indtog Ella-Rose scenen med halen i vejret da hun skulle vises løs. Et syn vi får svært at glemme. En spændende fremtid Ella- Rose går i møde.Årets andre plageskue blev i år fravalgt, grundet prioritering af uddannelse og arbejde.Forårets måneder stod, som altid på en travl bedækningssæson. Alle hingste er igen blevet brugt, og vi kan nu glæde os over at se mange spændende kombinationer i 2017.


I starten af juni måned, så årets første og eneste føl dagens lys. Vihrsgårdens Muri – Millie leverede stutteriets første 2. Generations hingsteføl (på begge sidder). Nemlig Vihrsgårdens Mr. Million ud af vores Champion hingst, Vihrsgårdens Pearl – Plato. Et hingsteføl med en bevægelse vi ikke har set før, så uden tvivl en keeper vi satser det hele på i fremtiden.Sommer månederne er også tiden for årets dyrskuer, men ligeledes her fravalgte vi en del dyrskuer som vi normalt deltager til. Det må vi få rettet op på i 2017.


Deltagelse til Horsens dyrskue blev det dog til. Med os havde vi Vihrsgårdens Pearl – Plato, som nu er 6 år gammel og for alvor er ved at være en rigtig kraftig herre. Plato er specielt for os alle, og har siden han var ganske få måneder vist resultater på meget høj niveau. Horsens dyrskue blev skuet vi vil se tilbage på med et kæmpe smil på læben, da Plato tog 2 x æresbånd med hjem til hans samling. Plato leverede igen kvalitet og indtog FLØJPLADSEN med de maximale 24 point, ærespræmie. Ydermere blev han af årets dommer Mr. Kenn Scott, udtaget som SUPREME SHETLAND CHAMPION, hvor Mr. Scott i den store ring under karakteristikken lagde meget vægt på at Plato havde ”hele pakken” – Type, ben og bevægelse. 3 grundting, som skal være i orden. Men festen sluttede ikke her.. Plato gjorde rent bord i finalen om skuets bedste hingst. 10 talerne kom frem én efter én.. og titlen som SKUETS BEDSTE HINGST var i hus!!

En titel vi er enorm stolte af. Ligeledes blev Plato udtaget som elitedyr til Landsskuet.


Jeg må bøje mig i sandet for Camilla: Plato er en en´er og nok den bedste.. eller nej, han er den bedste!Weekenden efter deltog vi med Vihrsgårdens Maclady til Mountain and Moorland For Fun. Årets dommer var i år Stein Langeøren fra Norge.


Maclady er nået en alder, hvor hun stråler om kamp med solen. Hun så brænd godt ud, hvis vi selv skal sige det. Dette var Stein helt enig i, og belønnede Maclady med 9-9-8-8-8 = 42 point. Ligeledes tog Maclady titlen som BEDST I RACEN og SENIOR REC. CHAMPION på tværs af alle racer. Herligt!Juli måned er som altid Landsskuets måned. En tradition som er et ”must” uanset eksamener eller ej.

Med os havde vi Vihrsgårdens Pearl – Plato og Fie. Begge ponyer modtog fornemme beskrivelser og de MAXIMALE 24 point, samt ærespræmie.


Specielt skal Plato fremhæves, idet han igen gør vores avler hjerter stolte. En rigtig dejlig og varm weekend, hvor samvær er høj prioriteret.Juli måned er også en ”alvor” måned, idet årets hoppekåring finder sted. En kåring, som efterfølgende har givet rigtig mange snakke hen over køkkenbordet.

En kåring, som vi aldrig helt vil komme til at gennemskue, men én ting er sikkert 116 års avl slår aldrig fejl.

Dette bevidste 16 årige Champagne of Transy. Til trods for en gammel folingsskade og et liv i det barske skotske landskab, strålede Champagne som en sol, og kæmpede alt hvad hun kunne for at gøre os, men selvfølgelig også hendes avler Dougal stolte. Hun kom og tog det vi i flere måneder havde kæmpet for, nemlig den eftertragtede kåring i 1.KLASSE, ovenikøbet på FLØJEN! Og med titlen som BEDSTE VETERAN.

Det vil altid være en dag jeg vil se tilbage på med tårer i øjnene, fordi jeg ved hvor meget Champagne har kæmpet for at bevise, at hun var ”god nok” til at være en del af ”Team Vihrs”. Hun har kæmpet for at komme tilbage efter en folingsskade, og hun kom tilbage og ovenikøbet med et resultat som var spot on! Og nu med en kommende stjerne i maven.


Tak Champagne. Tak fordi du viste os alle hvad ordet ”Vilje” indebærer!Efterårsmånederne er i år blevet brugt rundt om køkkenbordet, for at få de sidste ting på plads i forhold til forberedelserne til det Internationaleshow i 2018. Et spændende projekt og et kommende mål for vores avl.


Ingen plageskuer blev det til i efteråret, men en fornem afslutning på årets show sæson blev til årets show på Sjælland: Christmas Show.

Årets dommer var Jane Barry.


Med os havde vi Vihrsgårdens Miss Mac Lovely – Lady, 1 år gammel. Platos første generation. Igen bevidste Lovely Lady format og indtog FLØJPLADSEN med 9-9-8-8-9 = 43 point og en meget fornem beskrivelse! Ikke nok med det tog hun senere på dagen titlen som 1 ÅRS CHAMPION på tværs af racer.

Hun satte for alvor punktum for, at Plato både er en unik show hingst, men han er ligeledes en fantastisk avlshingst, der fremover vil komme til at betyde alverden for vores fremtidige avl.


Vihrsgårdens Pearl – Perfection var ligeledes med.. en hoppe, som ligesom sin bror, Plato, altid har været en 1 ´er. Hvis nogen indtog scenen så var det hende.. Hun kom flyvende… Hun fik hvis os alle til at få tankerne til at stå stille et kort øjeblik.. Specielt da hendes beskrivelse og point blev læst op: 9-9-8-9-10 = 45 point !! og 10, altså de MAXIMALE 10 for trav!! Bliver det større?? De maximale point for trav, er det vi som avler, altid har stiget efter og som vi altid vil stige efter.


Perfection indtog ligeledes scenen om eftermiddagen og tig titlerne som BEDST I RACEN, 4 års CHAMPION på tværs af racer og ikke mindst titlen som BEST IN SHOW 2016 !!!!!


En dag vi aldrig vil glemme.. en dag hvor vores avlshingste Waulkmill Jupiter og Vihrsgårdens Pearl – Plato endnu engang satte et stempel for deres kvalitet i avlen!


De er de rigtige avlshingste for vores stutteri. De bidrager med kvalitet!Mange ord er skrevet. Mange tanker og minder er blevet nævnt. Det var år 2016.


Vi ses i 2017, forhåbentlig med deltagelse til flere skuer end i det forgange år.