Året der gik 2015

  “Viljen til at ville, skaber evnen til at kunne”14 x Championat titler:


GOLD GELDING CHAMPION, Hingsteshow

BEST IN SHOW, vallak, Skive Unghesteskue

BEST IN SHOW, Showpony, Grindsted Plageskue

BEST IN SHOW RESERVE, Grindsted Plageskue

SKUETS 2. BEDSTE HEST,  Skive Farmershow

STANDARD REC. CHAMPION, Hoppekåring

OVER – ALL REC. CHAMPION, Hoppekåring

BEST STALLION, Internationalshow I Finland

SKUETS 2. BEDSTE HINGST, Skive

SKUETS 2. BEDSTE HOPPE, Skive

JUNIOR BLACK REC. CHAMPION, Internationalshow I Finland

SUPREME BLACK CHAMPION, Internationalshow I Finland

BEST IN SHOW FOAL, Oktobershow

SUPREME VETERAN REC. CHAMPION, Oktobershowet


16 x klassevindere ud af 19 mulige:FLØJVINDER- Kerryston Isacc, Hingsteshow

FLØJVINDER – Kerryston Isacc, Skive Unghesteskue

FLØJVINDER – Vihrsgårdens Foxy – Fire, Jysk Plageskue Egtved

FLØJVINDER – Vihrsgårdens Muri – Mae, Jysk Plageskue Egtved

FLØJVINDER – Ragazza af Jäboruder, Grindsted Plageskue

FLØJVINDER – Vihrsgårdens Muri – Mae, Grindsted Plageskue

FLØJVINDER – Ragazza af Jäboruder, Aabenrå Dyrskue

FLØJVINDER – Vihrsgårdens Pearl – Plato, Skive Farmershow

FLØJVINDER – Ragazza af Jäboruder, Skive Farmershow

FLØJVINDER – Ragazza af Jäboruder, Hoppekåring

FLØJVINDER -  Waulkmill Jupiter, Internationalshow i Finland

FLØJVINDER – Vihrsgårdens Pearl – Perfection, Internationalshow i Finland

FLØJVINDER – Vihrsgårdens Miss – Lovely Lady, Oktobershow

FLØJVINDER – Vihrsgårdens Mr. Mac – Fame, Oktobershow

FLØJVINDER – Phoebe of Transy, Oktobershow

FLØJVINDER – Vihrsgårdnes Miss – Lovely Lady, Novembershow  i Uldum


_______________________________________
Ovenstående citat indikerer om noget, at år 2015 også vil være et år som bringer mange minder med sig, og ikke mindst vores ponyers præstationer.  Et år hvor vores vilje var bag vores præstationer.

Til trods for, at vi ikke har udstillet ligeså mange gange som vi normalt gør, så må man sige at vores ponyer alligevel har vist vores flag, når vi har været til shows.

12 af vores ponyer er blevet showet i år, hvilket for os er vigtigt.


Selve showsæsonen blev skudt i gang til årets Hingsteshow for Welsh – og Shetlandsponyer i marts måned. Vi havde blot vores trofaste vallak med, Kerryston Isacc. Han viste endnu engang at han besidder de kvaliteter, som en vallak skal have – nemlig, type, ben, bevægelse og et temperament i særklasse. Isacc tog endnu engang FLØJPLADSEN, som om det ikke var nok, så tog han også den eftertragtede titel som GOLD GELDING CHAMPION. Vi kan igen være stolte af Isaccs præsentation, og ikke mindst hans suveræne opførsel.Forårs månederne er også månederne for afholdelse af årets plageskuer. Som altid er det en fast tradition, at vi deltager til Plageskuet i Skive. Og traditionen tro var det selvfølgelig også Isacc, der skulle med.

Endnu engang tog Isacc FLØJPLADSEN, og efterfølgende titlen som SKUETS BEDSTE VALLAK. En titel som han nu står med for 4. Gang i Skive.

Isacc var i år klædt ud som politimotorcykel. Hvad den fyr ikke finder sig i! Titlen som BEDSTE SENIOR UDKLÆDTE og ikke mindst BEDSTE SENIOR MØNSTRE tog teamet også med sig.

Alle de oplevelser, som vores kære vallak har givet os!Weekenden efter deltog vi til Jysk Plageskue i Egtved. Et dejligt lokalt skue, som afholdes af Fjordhesteforeningen. Med os havde vi to afkom efter Rosedome of Transy: Vihrsgårdens Muri – Mae og Vihrsgårdens Foxy – Fire. De havde begge deres debut i showringen. Begge tog hver deres FLØJPLADS i deres respektive klasser, ydermere blev de henholdvis SKUETS BEDSTE SHETLANDSHOPPE – OG HINGST.

43 point til Muri – Mae og 42 point til Foxy – Fire. Så en skøn dag, og som prikken over i´et tog vi også titlen som BEDSTE KLARGJORTE PONY.Tredje weekend i streg deltog vi til Plageskuet i Grindsted. Med os havde vi Ragazza af Jäboruder, som skulle have sin show debut på dansk jord, samt havde vi ligeledes Vihrsgårdens Muri – Mae med.

Begge ponyer fik vist deres ”varer” frem som resulterede i at begge hopper toFLØJPLADSEN i deres klasser. 41 point til Mae, og de maximale 24 dyrskue – point til Ragazza.

I finalen tog Mae titlen som BEST IN SHOW RESERVE og Ragazza titlen som BEST IN SHOW for showponyer. Mae og jeg fik desuden titlen som BEDSTE FREMVISER.

Dagen sluttede af med agility. Her deltog Ragazza og jeg – Ja, begge som debutanter, men med en pony der er i besiddelse af verdens bedste temperament ja så skulle det jo nok gå. Og det gjorde det også! Vi blev BEDSTE SENIOR.Maj måned var for alvor en måned vi virkelig havde set frem til – for her skulle Platos første årgang nemlig komme til verden.

3 hoppeføl så dagens lys, med få dage i mellem sig. Alle 3 store betydelige hoppeføl efter vores egen hingst Vihrsgårdens Pearl – Plato (Over – all Champion 2014). Tre fantastiske føl som vi glæder os rigtig meget til at følge i fremtiden! Helt klart 3 kommende stjerner for stutteriet.

Pyana leverede ligeledes et storrammet og meget tiltalende føl i Maj; Vihrsgårdens Pearl – Pacific efter Waulkmill Jupiter (Over – All Champion 2012). En fyr som vi nu skal følge i Norge.


Muri sluttede folingsæsonen af med en lille efternøgler. Og selvfølgelig, kan man vist godt sige, så leverede Muri endnu engang et hoppeføl. Kvaliteten er som altid meget høj på Muris føl, og denne er lige så; Vihrsgårdens Muri – Melody.


Vi er lykkelige over 5 velskabte føl, alle med ukomplicerede folinger.

En spændende fremtid går de små nye i møde.Maj – juni måned er dyrskuernes måneder, grundet eksamener var der desværre kun tid til 2 af slagsen.

Vi deltog med Ragazza af Jäboruder til Aabenrå dyrksue. Et ganske hyggeligt skue. Endnu engang viste Ragazza format og indtog FLØJPLADSEN med de maximale 24 point, samt tildeling af ærespræmie.


Få uger efter deltog vi til Skive Farmershow. Endnu engang havde vi valgt at tage Ragazza med, sammen med Vihrsgårdens Pearl – Plato.

Begge ponyer var i form, og tog FLØJPLADSEN i deres klasser med de maximale 24 point, samt tildeling af ærespræmie. Ydermere blev Ragazza SKUETS 2. BEDSTE HEST.Juli måned var eksamens måneden for Ragazza af Jäborder. Hun deltog nemlig til årets hoppekåring i Randeres.

Mange måneders intensiv træning skulle bedømmes, og Ragazzas kvalitet stempel skulle ”hentes hjem”. Spørgsmålet var så hvilken farve ”stemplet” skulle have?

Vi har trænet, trænet og trænet. Deltaget til diverse shows og agility i starten af året, så vi begge var trygge ved hinanden. Og ikke mindst var klar til at ”presse” hinanden så langt ud som det var muligt, for at kunne præsterer på det plan vi gerne ville.

Det gav pote!

Ragazza og jeg fik leveret varen både om morgen på fastbund og til selve mønstringen om eftermiddagen. Så den eftertragtede FLØJPLADS i 5 – års og ældre holdet for standard indtog vi. Ragazza gik til tops med 9-9-9-9-9 = 45 point, og senere helt til tops med titlerne STANDARD REC. CHAMPION og OVER  - ALL REC. CHAMPION. 

Vi er utrolig stolte, og ikke mindst glæder vi os til at få Ragazza i avlen.Ragazza af Jaborüder, 1. klasse x, 45 point, Standard rec. Champion og Over - All rec. Champion


Den største begivenhed af slagsen fandt sted i august måned i Finland. Her deltog vi for 8. Gang i træk til det Internationaleshow.

Det er for os et vigtigt show at deltage i, da man for alvor får en idé om, hvilket niveau ens ponyer ligger i når der snakkes shetlandsponyer på internationaltplan.

Forberedelse og træning må vist være det der kendetegner dette show. Med os havde vi Waulkmill Jupiter, og hans 3 – årige datter Vihrsgårdens Pearl – Perfection. Ponyerne stod i topform, og begge viste for alvor hvad vores stutteri vægter højt: Bevægelse!

Begge ponyer gjorde os enorm stolte, ja så tårerne trillede ned ad vores kinder: FLØJPLADSERog GULD tog de begge to.

Deres udholdenheden kom for alvor til udtryk i finalen: Vihrsgårdens Pearl – Perfection JUNIOR BLACK REC. CHAMPION og Waulkmill Jupiter BEDSTE HINGST ogSUPREME BLACK CHAMPIONved det Internationaleshow i Finland.


Stolthed og hårdt avlsarbejde må være det der kendetegner vores tur.Oktobershowet er en begivenhed som efterhånden også er blevet en tradition. Gode og stabile resultater tog ponyerne med sig hjem. Her kan blandt andet nævnes at Platos første årgang fik vist deres kvalitet: Vihrsgårdens Miss – Lovely Lady togFLØJPLADSEN og senere titlen som BEST IN SHOW foal. Vihgårdens Mr. Mac – Fame og Phoebe of Transy ligeledes FLØJPLADSER og titlen som SUPREME VETERAN REC. CHAMPION.

En rigtig hyggelig weekend med mange udenlandske gæster.Årets showsæson blev afsluttet til Midtjyllands Efterårsshow i Uldum. Vihrsgårdens Miss – Lovely Lady havde vi med. En skøn dame, som virkelig besidder de kvaliteter vi vægter. Hun er en dame som ved hvad hun vil, hvilket også kom til udtryk:FLØJPLADS med 42 point, BEDSTE HOPPEFØL og ærespræmie.

Et altid rigtig hyggeligt skue, hvor der er plads til hygge og snak.l Jupiters afkom har endnu engang vist deres kvaliteter i showringen, og Jupiter kan nu udvide championattitlerne for sine afkom:


BEST IN SHOW REC 2013, Skanderborg Plageskue

BEST IN SHOW 2013, Skive Plageskue

JUNIOR HOPPE CHAMPION 2013, Oktobershow

SKUETS BEDSTE UNGHOPPE 2013, Gørlev Plageskue

SKUETS BEDSTE SH- FØL 2014, Roskilde Dyrskue

BEST IN SHOW 2014, Føl og plageskue Store Hestedag

BEDSTE SORTE HINGSTEFØL, The Bredshow i England

JUNIOR HOPPE CHAMPION 2014, Oktobershow

OVER – ALL FOAL REC. CHAMPION 2014, Oktobershow

BEST IN SHOW 2014,Efterårsskue i Uldum

JUNIOR BLACK REC. CHAMPION 2015, Internationalshow I Finland

BEST IN SHOW REC. 2015, Storehestedag Sjælland


Avlsstemplet må man nok sige, at Jupiter har fortjent!


Året blev for alvor på ponyfronten sluttet af med en skøn ferie til vores "second home". Det er altid fantastisk at dele sine succeser og oplevelser med vores gode venner i ponyernes hjemland.

Igen i år kan vi skrive  noget  specielt i Vihrsgårdens "historiebog"  - Roweena fra det kendte Waulkmill stud har i år lukket stutteriet helt ned og i den forbindelse har vi blandt andet overtaget det udstyr som Waulkmill og Nordmandyrkes fremviste deres hingste i sin tid. Det er en kæmpe ære, at vi nu skal vogte over dette stykke historie. Langt over 100 år gammelt er dette.Afslutningsvis vil vi gerne sige tusind tak for deltagelse i veltilrettelagte skuer, og ikke mindst tak for hyggeligt samvær.

Vi satser på at kunne udstille lige så mange gange, som vi normalt gør i 2016.


Nøgleordene for år 2015 må vist være;

Vilje, Succes og avlsarbejde