Facilities

At Vihrsgaarden

Stud Vihrsgården - Part I, Egtved


I naturskønne omgivelser i byen Egtved er stutteri Vihrsgården placeret. Her befinder alle avlsdyrene, hopper såvel som hingste sig. Det er ligeledes i Egtved at hopperne bliver bedækket og hvor årets føl kommer til verden.


Vi går meget op I, at vores ponyer går i alderssvarende flokke. Da vores erfaringer er, at det giver ponyer som trives optimalt.


Om sommeren går alle ponyer på døgn fold, på nær de ponyer, der er udpeget til at være en del af "show temaet" for årets udstillingssæson - de er naturligvis på box om natten. Sommer markerne bærer præg af den skønne natur, hvor der er rindende vand, som ponyerne kan nyde godt af.


I vintermånederne er vores veteran hopper, og ældre hingste inde i deres egen box om natten, og selvfølgelig på fold i dagtimerne. De drægtige hopper er ligeledes i egen box om natten.

Resten af hoppeflokken går ude hele døgnet rundt, på marker hvor naturen giver ponyerne de bedst mulige betingelser. De har naturligvis læ-huse, så de har mulighed for at gå i læ.


I Egtved er det ligeledes der, hvor alt træning af ponyer foregår - nærmere på stutteriets ridebane. Ridebanen bliver brugt flittigt, og er vigtig for vores træning med ponyerne.Sommermarkerne placeret i Egtved i naturskønne omgivelser

Stald med 12 bokse med tilhørende vinduer til, samt 1 løsdrift.

Stud Vihrsgården - Part II, BækkeI landlige omgivelser placeret i Bække, befinder stutteriets ungdyr sig. Herunder unghingste, såvel som unghopper.


Vi går meget op i, at der er en god harmoni i vores ungdyrs flokke, derfor bliver de yngste, så snart de er klar til det, intergreret i flokken. De ungdyr, der er en del af "show temaet" for udstillingssæsonen er dog at finde i Egtved, hvor den daglige træning foregår.


Om sommeren går alle ungdyr på døgngræs i alderssvarende flokke. Unghopperne går i engen (ca. 150 meter fra bopæl), og unghingstene går ude foran stuevinduet. Sommer markerne bærer præg af skønne naturlige omgivelser, hvor der er lagt vægt på en god pleje af markerne.


I vintermånederne er alle ungdyrene tæt på bopæl, hvor de to flokke (unghopper - og unghingste) går i hver deres løsdrift. Vi går meget op i at vores ungdyr går så meget ude, som muligt. Ligeledes er det vigtigt for os, at de har hø alibitum, og hvor de får deres alderssvarende specialfoder.

For at undgå mudder har vi lagt flis på deres vinterfold - hvilket sikre tørre hove, men som samtidigt også er rigtig godt for de unges bevæge-apparat.
Ungdyrenes sommerfolde, hingste - såvel som hopper.

2 løsdrifter med tilhørende flisbane.